Matematik

AREAL!

23. februar 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg skal løse en opgave, hvor der er indtegnet en trekant med arealen 48cm2

Trekanten er ikke retvinklet, og der er ikke oplyst noget andet end to sider, nemlig c = 10 cm og A=14 cm

 

Jeg skal beregne den sidste side og vinklerne. 

Jeg tænkte på at beregne højden først. men det er her, der er noget jeg ikke lige har spottet sikkert.

A=1/2*h*g 

48=1/2*h*10 cm eller 14 cm alt efter hvor man tager højden fra ikke? 

Skal bare have hjælp ang. højden

 

På forhånd MANGE tak!...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2012 af peter lind

Der spørges ikke om højden og det vil være en omvej at beregne denne. Brug hellere at arealet af en trekant er ½*produktet af 2 sider * sinus af mellemliggende vinkel. Brug dette til at beregne vinkel B. Derefter kan du bruge sinusrelationerne til at finde manglende vinkler. og tilslut cosinusrelationerne til ay finde manglende side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener vel a = 14 cm, ikke A.

Kalder vi trekantens areal for T, har vi 

ha = c·sin(B) = 2T/a,

hvorfor

sin(B) = 2T/(ac);

denne ligning kan give to værdier for vinkel B.

Vi kan da finde b af cosinusrelationen

b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B) .

De resterende vinkler kan nu findes af sinusrelationerne.

 


Svar #3
23. februar 2012 af susubu (Slettet)

Ahhhhhhhhhhhhhh...Jeg havde ikke overvejet formlen T=1/2*h*b...Nu ved jeg det.

Mange, mange tak:-)


Skriv et svar til: AREAL!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.