Matematik

Funktioner - hjælp! :-) (logaritme)

24. februar 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem efterspørgslen q stk pr. dag af en vare, og varens pris p kr. kan beskrives som:

q(p)=600*e^0,125p

Bestem prisen p når efterspørgslen q = 480 stk.

Håber der er nogen der kan hjælpe, og evt. give en god forklaring med..

Hvis overskud, så også gerne en forklaring af eulers tal, og hvordan man regner med ln og e^lna

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2012 af mathon

du skal isolere p

                                    480 = 600·e0,125p 

                                    e0,125p = 0,8

                                    ln(e0,125p) = ln(0,8)

                                   0,125p = ln(0,8)

                                   p = ln(0,8) / 0,125 = 8·ln(0,8)
                          
              


Skriv et svar til: Funktioner - hjælp! :-) (logaritme)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.