Matematik

Potens og handel hjælpppppp

25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave som jeg ikke forstår hvordan jeg skal regne den ud, håber i kan hjælpe mig :)

Opgaven:

500 g tomater koster 7,95 kr. hvor meget koster....

A. 125 g?

B. 4,3k kg?

c. 0,6 kg?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

500 g koster 7,75 kr.

1 g koster 7,95 / 500 kr.

125 g koster 125 * 7,95 / 500 KR.

4,3 KG KOSTER 4300 * 7,95 / 500 KR.

OSV.   ;-)


Svar #2
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

okaay jeg har lige regnet a det gav= 1,9875 kr kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Opgaven har ikke noget med potens at gøre. Følg Krabaskens vejledning i #1. Find først hvad 1 g koster, og så hvad de ønskede mængder koster.


Svar #4
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jamen på min lommeregner siger den at 7,95÷500=0,0159????


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Så gang det med 125, som du gjorde i #2. Prisen for 125 g er jo netop 1/4 af prisen for 500 g .


Svar #6
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

jeg har lige ganget det og det gav 1,9875 hvad skal jeg nu gøreee ? kan du ikke lave a med mellemregninger hvor jeg så laver B???


Svar #7
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg har lige prøvet at lave B = 4300•7,95÷100=68,37 kr.. Passer det??


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Resultatet ser rigtigt ud, men din mellemregning til det er forkert. Det korrekte udtryk står i #1.


Svar #9
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg har også regnet A jeg fik det til = 2,65 kr kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Dit resultat i #2 er korrekt.


Svar #11
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

er resulatatet for a så 1,9875 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Når du har fundet, hvad 1 gram koster, nemlig 7,95 / 500 kr.

så er det da nemt at gange det tal med antallet af gram i a, b og c

Læs nu # 1  l-a-n-g-s-o-m-t , tænk over,hvad det er,der står og regn så.

Du gør det meget sværere, end det er, fordi du ikke tænker over det, vi siger til dig, men kun fokuserer på  facitter.

GOD TID !

;-) 


Svar #13
25. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jov tak for hjælpen jeg har forstået opgaverne nu :-)


Skriv et svar til: Potens og handel hjælpppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.