Matematik

Bestemmelse af ligning for tangent

26. februar 2012 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet funktionen: f(x)=1/4 * x^3 - x^2 -x + 4.

Jeg har i Geogebra tegnet grafen og bestemt koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

Hvordan bestemmer jeg ligningen for den tangent til grafen, der går gennem det skæringspunkt, som har den mindste førstekoordinat?

 

(-: På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af mathon


              ...kender du ikke den almene tangentligning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2012 af JJ93 (Slettet)

Du skal differentiere den, for f'(x) er lig tangentens hældningkoefficient (y=ax+b - a er hældningskoeffiecienten)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2012 af mathon

tangentligning
                                              y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo) = f '(xo)·x + (f(xo) - f '(xo)·xo)

du skal altså kende
                                                   f '(xo) og f(xo)
                                    


Svar #4
26. februar 2012 af came (Slettet)

Tak. Nu har jeg differentieret den, men den går ikke igennem det skæringspunkt som har den mindste førstekoordinat som opgaven siger den skal? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Tangentligning         y = 6·x + 12

Vedhæftet fil:SP SECC 2602121521.PNG

Svar #6
26. februar 2012 af came (Slettet)

Hvorfor skulle jeg så differentiere den hvis det bliver y=6*x+12 ? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. februar 2012 af nielsenHTX

#6 hvis du nu brugte funktionen fra #3 så kommer man frem til funktionen i #5


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.