Kemi

Blanding af to stoffer

26. februar 2012 af MrT93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man blander 10,0g natriumhydroxid med 90,0g vand får man en opløsning med en massefylde på 1,1089g/mL.

A) Hvad fylder de 100,0g blanding.

B) Hvor stor er stofmængdekoncentrationen?

 

Mit spørgsmål lyder på, hvordan skal jeg regne mig frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Jeg tror:

A) NaOH + H2O --> ?

B) cf·Vf = ce·Ve

f = før, og e = efter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2012 af volcom1

Hvis du har en masse og en massefylde, er det vel ligetil at finde volumen:

100 g / 1,1089 g/ml = 90,18 ml


Skriv et svar til: Blanding af to stoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.