Matematik

Hjælp til "brøk" funktion

26. februar 2012 af JulieHansen23 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

Jeg vil virkelig sætte pris på hjælp til en opgave jeg har sat med i noget tid nu,

 

Funktionen jeg arbejder med hedder f(x) = x-1 / x +2

1) Hvilke x værdier kan man ikke sætte ind?

- Vær sød at forklare hvorfor??! Og hvordan jeg finder ud af dette..

2) Hvilke tal kan ikke være funktionsværdi?

- Igen, vær sød at forklare mig hvorfor

3) Angiv Dm(f) og Vm(f)

- Jeg kan næsten forstå ud fra overstående at alle tal ikke kan angives, men jeg har ikke den fjerneste idé om hvorfor.

 

Jeg vil virkelig sætte pris på hjælpen.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af celine34 (Slettet)

Tegnede den lige i Graph.........

Den ser underlig ud, ved du evt. om det er en hyperbel?

 

ps.

 

Dm(f) er alle de x-værdier din funktion indeholder altså de x-værdier den går gennem


Svar #2
26. februar 2012 af JulieHansen23 (Slettet)

Jeg har vitterligt ingen idé.. Vi har om lineære funktioner og andengrads funktioner,

Der står bare:

 

En funktion er givet ved f(x) = x-1 / x+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2012 af YesMe (Slettet)

1) Tænk på nævneren, hvor der ikke skal være lig med 0.

x + 2 = 0 ⇔ x = -2. Dvs, at x skal være forskellig fra -2.

2) Wtf?

3) Læs din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lær at bruge parenteser:

f(x) = (x-1) / (x+2)

Da man ikke kan dividere med 0, er funktionen ikke defineret, hvor nævneren bliver 0 .


Skriv et svar til: Hjælp til "brøk" funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.