Fysik

Brydningsloven - sammenhængen mellem infaldsvinklen og brydningsvinklen

27. februar 2012 af astr4021 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal i en rapport forklare sammenhængen mellem indfaldsvinklen og brydningsvinklen når lys passere gennem luft ind i en acrylklods. Dette skal jeg forklare vha. nogle grafer som er:

 b som funktion af i
 b2 som funktion af i
 1/b som funktion af i
 sin(b) som funktion af i
 b som funktion af sin(i)
 sin(b) som funktion af sin(i)

Dem har jeg lavet allesammen, men jeg kan virkleig ikke se hvordan jeg skal forklare sammenhængen ud fra det??

Er virkelig lost, så jeg håber der er nogle af jer der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2012 af peter lind

Tænk på brydningsloven sin(i) = n*sin(b)


Svar #2
27. februar 2012 af astr4021 (Slettet)

kan du forklare det nærmere? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2012 af peter lind

Det betyder at hvis du ser på sin(b)/sin(d) skulle du gerne have samme tal indenfor målenøjagtigheden. Dette giver så den ønskede sammenhæng


Svar #4
27. februar 2012 af astr4021 (Slettet)

sin(d) ? mener du ikke sinus(i)

og hvis jeg så har en i værdi og en b værdi hvad er n så? er det så sin(i)/sin(b) = n ? og hvad er n så? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2012 af peter lind

Undskyld du har ret der skal stpn(i). n er brydningsindekset en for stoffet karakteristisk konstant


Svar #6
27. februar 2012 af astr4021 (Slettet)

sin?i/sin?b =n  

sin25/sin17=0,422618/0,292372

n=1,44548

er det så sammenhængen mellem i og b? :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2012 af peter lind

n er et tal ikke en sammenhæng. Sammenhængen er at sin(i)/sin(b) = n


Skriv et svar til: Brydningsloven - sammenhængen mellem infaldsvinklen og brydningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.