Matematik

vektor opgaver matematik A

27. februar 2012 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med disse to opgave.
Og forklare mig hvordan man gør, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af peter lind

a) Gang ligningen skalært med tværvektoren til henholdsvis a og b. Alternativt skriv det ud i koordinater. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte

b) skriv ligningen ud i koordinater. Det giver 2 ligninger med 1 ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af SuneChr

a)                 3t1 + 2t2   =  - 4

                    4t1  - 2t2    =  - 2

b)                 nej.


Svar #3
27. februar 2012 af jesperthenerd (Slettet)

#2

a)                 3t1 + 2t2   =  - 4

                    4t1  - 2t2    =  - 2

b)                 nej.

Kan du forklare mig hvordan du præcis gør ??
Så ville jeg være meget tak nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2012 af HaettemaageN (Slettet)

Notationen for vektorerne er meget mærkelig med de der "brøkstreger" som adskiller.. Men anyways ..

Til opgave a):

Opstil 2 ligninger med to ubekendte. Første ligning benytter de øverste indgange i a, b og c:

                   t1a1 + t2b1 = c1

                   t1·3 + t2·2 = -4                (Ligning 1)

Ligeledes benytter du til anden ligning de nederste indgange i a, b og c:

                   t1a2 + t2b2 = c2

                   t1·4 + t2·(-2) = -2                (Ligning 2)

Nu skal du bare løse ligningssystemet.

(Hint: Isoler t1 i Ligning 1 og sæt udtrykket ind i Ligning 2. Løs da Ligning 2 for t2 og indsæt dette i Ligning 1)


Svar #5
27. februar 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Ja, ved godt det er en smule vanskeligt med de brøkstreger men kunne ikke finde ud af at fjerne dem i Equation, men mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_36.doc

Skriv et svar til: vektor opgaver matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.