Matematik

Funktioner

28. februar 2012 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Jeg har en graf, som har følgende funktion

f(x) = -1,1477x - 1,597x2 - 0,268x + 2

Jeg skal finde det højete punkt på grafen.

Jeg løser den på følgende måde:

f ' (x) = 0

solve(-3.441x2+3.194x - 0.268 = 0, x)   output --> 0,09328   or     0,83494

hvor f(x) er monotont voksende med maksimalværdi for x = 0,83494

Jeg finder punktet :

P(0,83494; f(0,83494) <=> P(0,83494 ; -0,00467)

Men y-værdien er ikke korrekt, da jeg kan se på grafen, at det ikke passer. 

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af Salihu (Slettet)

hvis du har funktionen

f(x) = −1,1477*x - 1,597*x2 - 0,268*x+2

får du differantialkvotienten

f'(x) = −3.194*x-1.4157

hvorefter f'(x) = 0 giver en løsning (til 2.gradspolynomiet)

f'(x) = 0    ⇔    x=-0,4432

y-værdien bliver

f(-0,4432) = 2,314

dvs. toppunktet ligger i punktet

P(-0,4432 , 2,314)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2012 af nielsenHTX

#0 går ud fra du mente f(x)= -1,1477x3 - 1,597x2 - 0,268x + 2  

"solve(-3.441x2+3.194x - 0.268 = 0, x)" det skal være solve(-3.441x2  - 3.194x - 0.268 = 0, x)"

og maks værdien for et 3.gradspylonium med reelle indgange  er altid ∞ (hvad sker der her hvis x→-∞)


Svar #3
28. februar 2012 af elissa92

Jo, jeg mente f(x) = -1,1477x3 - 1,597x- 0,268x + 2.

Men jeg får stadig f(0,83494) = -0,00467

#1 Tak, men kom til at skrive forkert :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2012 af nielsenHTX

#3 det er jo svært at se hvad der går galt nå vi ikke kan se hvordan du har defineret f(x) og du skal ikke bruge 0,83494 til noget....


Svar #5
28. februar 2012 af elissa92

Okay, nu har jeg uploadet filen :)

Vedhæftet fil:hjælpmig.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2012 af nielsenHTX

#5 i starten står der at f(x)=-1,1477x3 - 1,597x2 - 0,268x + 2 problemet er bare at den viste figur der er

f(x)=-1,1477x3 + 1,597x2 - 0,268x + 2     så tjek lige om der i opgaven ikke står ..+1,597x2.... skal der stå plus så har du defineret f(x) forkert


Svar #7
28. februar 2012 af elissa92

Dumme fortegnsfejl :D Tak!


Svar #8
28. februar 2012 af elissa92

Arealet af klatrevæggen har jeg også regnet ud, men ved ikke, om det er rigtigt det, jeg har gjort :)

Jeg har uploadet filen

Vedhæftet fil:Hjæælp.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #9
28. februar 2012 af nielsenHTX

#8 det ser fint ud


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.