Matematik

Funktioner

28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej.

F(x) = 2x – 3 og G(x) = - x + 2

F(2x) = G(x)

Hvad gør jeg når der står 2x i stedet for, x ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af 123434 (Slettet)

 

 


Svar #2
28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Takker :)

Hvad gør jeg så med denne ( F(x) og G(x) er det samme som i den anden): F(x) + x = g(2x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af 123434 (Slettet)

2#Det ved jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man indsætter "2x" i stedet for "x" i forskriften for G(x).

Løs ligningen

(2x -3) + x = -(2x) + 2


Svar #5
28. februar 2012 af Onleene95 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Dér er der jo ikke noget "x" i "G"-siden:

F(x+1) = 2·(x+1) -3 = 2x + 2 -3 = 2x -1

G(-2) = -(-2) + 2 = 4 ,

så ligningen er

2x -1 = 4


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.