Matematik
Funktioner
Håber, jeg kan få lidt hjælp. Jeg har uploadet filen :)
Det er opg. b, som jeg ikke helt, kan finde ud af
Svar #1
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Du skal beregne
A = - -2∫2,5 f '(x) dx
og du kender jo en stamfunktion til f '(x) .
Svar #3
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
G(x) er en stamfunktion til g(x) ⇔ G'(x) = g(x)
(????) er en stamfunktion til f'(x) ⇔ (????)' = f'(x)
Du burde kunne se, hvad man kan benytte som (????) .
Svar #4
28. februar 2012 af elissa92
Ja, det ved jeg. Men jeg har jo ikke funktionsforskriften til f(x) til at jeg kan finde stamfunktionen
Svar #5
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Du skal jo kun bruge stamfunktionens værdi i to ganske bestemte punkter
A = - -2∫2,5 f '(x) dx = - [ f(x) ]2,5-2 = f(-2) - f(2,5)
Svar #9
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#0
Din besvarelse til spm a) er ikke korrekt for de to sidste liniers vedkommende. Du har ikke aflæst den positive x-koordinat korrekt, hvor f'(x) = 0 .
Svar #10
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#8
Det aflæses på figur 5. Integralet går mellem de to grænser, hvor f'(x) = 0 . Hvor er det, at f'(x) = 0 ?
Svar #12
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#11
Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår.
Man aflæser de to funktionsværdier f(-2) og f(2,5) som de to lokale ekstremumsværdier for f(x) på figur 5.
Funktionen f(x) har lokalt ekstremum, hvor f'(x) = 0.
Svar #13
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man får så (fra #5)
A = - -2∫2,5 f '(x) dx = - [ f(x) ]2,5-2 = f(-2) - f(2,5) = 11,33 - (-3,85) = 11,33 + 3,85 = 15,18
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
