Matematik

Cirkel

29. februar 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp. 

Jeg har uploadet filen. Jeg kan ikke finde koordinaterne til centrum.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Hjææælp.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ses, at punktet B har koordinaterne (0; 20cm) og at centrum har koordinaterne (0 , c) , og der skal gælde

20cm -c = r = 25,625cm

Bestem nu c.


Svar #2
01. marts 2012 af elissa92

Tak, nu har jeg uploadet filen, hvor jeg har løst opgaven.

Er det rigtigt det, som jeg har gjort? :)

Vedhæftet fil:Helpme.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var da en underlig bagvendt måde at løse en simpel ligning på. Man ser jo umiddelbart af #1, at

c = 20cm -25,625cm = -5,625cm .

Det virker da helt afsindigt at sætte et udtryk op med potenser og kvadratrødder for at løse c.


Svar #4
01. marts 2012 af elissa92

Ja, kan vist godt se, at jeg har løst opgaven op en besværlig måde.. Nu har jeg rettet det.. Men jeg er faktisk i tvivl om jeg har løst den sidste opgave korrekt.. 

Har lige uploadet filen. Det er opgave 3b

For der er en fra min klasse, der har brugt en anden formel til at løse opgaven. Formlen er:

pi/6*h*(3*a2+h2)

Vedhæftet fil:Hjæælp.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så forklar, hvad du har gjort. Man skal bestemme rumfanget af en kuglekalot, hvor man kender både pilhøjden h og kuglens radius r .

Vkalot = (π/3)h2·(3r - h)

I stedet for at uploade alle de dokumenter, kunne du måske forklare her i tråden, hvad du har gjort.


Svar #6
01. marts 2012 af elissa92

Det er, hvad jeg har gjort

Vedhæftet fil:hejsa.pdf

Svar #7
01. marts 2012 af elissa92

Hov, jeg så ik lige kommentaren, du skrev sidst.. Sorry :/
Men jeg har brugt følgende formel V  = v/360 * pi * r2


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den formel, du bruger, beskriver arealet af et cirkeludsnit. Det har intet med rumfanget af en kuglekalot at gøre.


Svar #9
01. marts 2012 af elissa92

Okay, men nu har jeg regnet det ud, hvor jeg bruger Vkalot = (π/3)h2·(3r - h)

Så får jeg

Vkalot = (π/3) * 202·(3*25,625 - 20) =  23824 cm3

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis du har tastet rigtigt på din regnemaskine, skulle det jo passe. Du kan jo sammenligne det med hele kuglens rumfang.


Svar #11
01. marts 2012 af elissa92

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.