Fysik

enhed ?

29. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

(-A*k*sin?(√(k/m)*t+φ)/m = accelerationen

jeg ved at enheden for accelerationen er m/s^2

men når jeg forkorter det så kan jeg ikke få det til at passe.

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Enheden for A er vel længde, [A] = m, enheden for fjederkonstanten er [k] = N/m , og enheden for massen m er [m] = kg , så enheden på venstre side er

m·(N/m)/kg = m·kg·m/s2/m/kg = m/s2 .


Svar #2
01. marts 2012 af Kristina0 (Slettet)

Tak :)


Svar #3
01. marts 2012 af Kristina0 (Slettet)

skal man ikke forkorte enhederne efter sinus ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2012 af mathon

                     y = A·sin(√(k/m)·t+φ)

                     v = dy/dt = √(k/m)·A·cos(√(k/m)·t+φ)

                     a = dy2/dt2 = -((k/m)·A·sin(√(k/m)·t+φ))

            

                                                                        k            m          A
                                                enhed for      N/m          kg          m

                                                                      kg/s2          kg         m
          

                                               enhed for      (k/m)·A =   kg/s2 / kg · m  =  m/s2


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionen sinus er en dimensionsløs funktion, og argumentet til sinusfunktionen skal være dimensionsløst. Derfor er

√(k/m)·t

dimensionsløst


Skriv et svar til: enhed ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.