Kemi

Beregn pH af ethansyre i vand

01. marts 2012 af KristofferPoulsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har problemer med en opgave fra Basiskemi B. opg. 47: "Husholdningseddike er en 4,8 masse% opløsning af ethansyre i vand. Beregn pH (densiteten sættestil 1,0 g/mL)."

Jeg har pks=4,76, ks =1,74*10^-5 molær

Formlen for pH er jo pH=½*(pKs-log(Cs))

Hvordan finder jeg Cs?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Du kan finde massen af ethansyre i 1 L eddike. Hvis du beregner stofmængden af denne, får du samtidigt den formelle koncentration (da du beregner det i 1 L).


Svar #2
01. marts 2012 af KristofferPoulsen (Slettet)

Har fundet af det nu. Tak


Skriv et svar til: Beregn pH af ethansyre i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.