Fysik

Specifik varmekapacitet - fra j/mol*k til J/kg*c

03. marts 2012 af drives (Slettet)

Hej.

Hvordan omregner man j/m*k til j/kg*c ?

Og hvordan finder man jerns varmekapacitet ud fra det?

I min databog står der at mol(g/mol) er 55.845  og  cp (j/mol*k) er 25.10

 

EDIT: Har fundet en anden tabel nu hvor den er angivet til 449 J/kg*K kan jeg omregne det til J/kg*K? i såfald hvordan?

 

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2012 af Salihu (Slettet)

Du har fundet den rigtige tabelværdi for jerns varmekapacitet

 

Hvis du vil vide, hvordan du omregner J/(kg*K) til J/(kg*oC), får du ikke brug for det, hvis du skal anvende formlen 

Q = C*(T2-T1)  ... fordi du arbejder med en temperaturforskel - det betyder ikke noget om forskellen er målt i K eller oC

PS. Du omregner j/(mol*K) til J/(kg*K) på denne måde:

regn først g/mol om til kg/mol, ved at gange med 10-3 ;

                J/(mol*K) / (kg/mol) = J/(mol*K) * (mol/kg) = (J*mol)/(mol*K*kg) = J/(kg*K)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2012 af mathon

              Fe
                       molære varmekapacitet          Cv = 0,0251312 kJ/(mol·K)

                       specifikke varmekapacitet      c = (0,0251312 kJ/(mol·K)) / (0,055847 kg/mol) = 0,45 kJ/(kg·K)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af Hamdenfrække (Slettet)

ustabil typer


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet - fra j/mol*k til J/kg*c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.