Kemi

Beregning af formel koncentraitno

05. marts 2012 af andersbaben (Slettet) - Niveau: B-niveau

Oplysninger givet:
Propansyres pKs=4,87. Ved titrering af 25 mL CH3CH2COOH(aq) bruges 35,5 ml 0,1250 M NaOH(aq)

 

Beregn formelle koncentration.

 

Any help?? Gerne hurtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

 

                                                         CH3CH2COOH (aq)   +   NaOH (aq)   --->   CH3CH2COONa (aq)   +   H2O (l)
ækvivalente stofmængder i mol:                            1                           1

 

            titerligning
                                         ns    =    nb

                                                   Vs·cs  =  Vb·cb

                                                   cs  =  (Vb / Vs) · cb

                                                   cs  =  (35,5 / 25) · (0,1250 M)

                                                   cs  =  (35,5 / 25) · (0,1250 M)

                                                   cs  = 0,1775 M

 

 


Skriv et svar til: Beregning af formel koncentraitno

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.