Matematik

Funktioner

05. marts 2012 af rosenbjergx

En linear funktion går gennem punkterne (3,9) og (3,3). Hvad er hældningskoeficienten?

Nogle der kan hjælpe mig? 

 

Er det bare (3.9)/(3.3) eller hvad? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke bare sådan. Man benytter formlen for hældningskoefficienten, som du sikkert også kan finde i din bog

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) ,

hvor (x1 , y1) og (x2 , y2) er koordinatsættene for de to kendte punkter.

Prøv nu selv at indsætte opgavens koordinatsæt i denne formel.

I øvrigt har du ikke skrevet koordinatsættene korrekt af fra opgaven. Med de angivne punkter er linien lodret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af klimasven (Slettet)

Har du skrevet den rigtigt af?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af nielsenHTX

er du sikker på punkterne?

men du skal bruge a=Δy/Δx=(9-3)/(3-3)...   kan man divider med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2012 af klimasven (Slettet)

Mit bedste bud er x=3 og at kalde det en linear funktion er måske at stramme den lidt!


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er at stramme den, for der er ikke tale om grafen for en funktion. Men da opgaven taler om en lineær funktion, er det klart, at der er tastefejl i en eller flere af de angivne koordinater.


Svar #6
05. marts 2012 af rosenbjergx

Altså (3-3) /(9-3)???


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv først at formulere opgave korrekt. Det fremgår jo, at du ikke har angivet de korrekte koordinatsæt.


Svar #8
05. marts 2012 af rosenbjergx

Opgaven har jeg kopieret fra en aflevering. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Sagen er den, at der ikke findes nogen lineær funktion, hvis graf går gennem de to punkter (3,9) og (3,3), som du har angivet.


Svar #10
05. marts 2012 af rosenbjergx

Så svaret er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Svaret er svaret i #9.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2012 af kimjohannesson (Slettet)

Jeg ville mene at den lineære funktion bliver x=3 og hældningskoefficienten bliver =uendelig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2012 af nielsenHTX

#12 x=3 er ikke en funktion....


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.