Matematik

Funktioner - Tangent

05. marts 2012 af Sus92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! - jeg har siddet og kigget på denne opgave længe nu, og prøvet frem og tilbage, men det hele virker forkert, så vil gerne bede om hjælp :D 

- En funktion f er givet ved f(x)= x^4 + (4/x) , x>0

Det oplyses at linjen med ligningen y=31x-44 er en tangent til grafen for f

b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.

 

Umiddelbart virker det ikke særlig svært, men det har jeg åbentbart gjort det til :D

Tak på forhånd!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Løs ligningen i x ;   f(x) = y     for x > 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af mathon

            løs           
                               f '(xo) = 31

                               4xo3 - 4/xo2 = 31

                               4xo5 - 4 = 31xo2

                               4xo5- 31xo2 - 4 = 0    xo>0

                                          xo = 2

                                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af Capion1

Tangenten i røringspunktet (x0 ; f(x0)) har en hældning på 31.

Løs derfor  f ' (x0) = 31


Svar #4
05. marts 2012 af Sus92 (Slettet)

kan det godt passe at det giver 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2012 af Capion1

# 4    Ja.


Svar #6
05. marts 2012 af Sus92 (Slettet)

Så hvad er svaret, helt præcist? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man bemærker her, at

4x5- 31x2 - 4 = 22·x5 - (25 -1)·x2 -22

                       = 22·x5 - 25·x2 + x2 -22

                       = 22·x2·(x3 -23) + (x+2)(x-2)

                       = 22·x2·(x-2)·(x2 +2x +22) + (x+2)(x-2)

                       = (x-2) · ( 22·x2·(x2 +2x +22) + x +2 ) ,

så x = 2 er en rod i ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Funktioner - Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.