Matematik

eksponentielle funktioner.

06. marts 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trykket i atmosfærern aftager med tilnærmelse med 11 5% for hver kilomet, højden øges. En dag er trykket 1,50 km over jordoverfladen 1020 hPa

A) Hvor stort er trykket over jord overfladen?

B) I hvilken højde over jordoverfladen er trykket 750 hpa?

 

i A) har jeg sagt 1020*0,885^1,5= 849,2

 

men i opgave B ved jeg ik helt hvad man skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2012 af peter lind

Du har korrekt fundet at P(h) = 1020*0,885h. Du skal nu løse ligningen 1020*0,885h =750


Svar #2
06. marts 2012 af sexysofie (Slettet)

tak. kan det passe at h=2,51691 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2012 af peter lind

Du kan jo sætte din værdi af h ind i ligningen og se om den passer.


Svar #4
06. marts 2012 af sexysofie (Slettet)

okay nej det gav ingen mening det jeg skrev..


Svar #5
06. marts 2012 af sexysofie (Slettet)

eller jo det passer i hvertfald


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.