Matematik

Funktioner

07. marts 2012 af elissa92

Funktionen f er givet ved funktionsforskriften f(x) = (7/20) * √10x


                         
Indersiden af bægeret på et vinglas er formet efter det omdrejningslegeme, der dannes, hvis grafen for f drejes 360rundt om x-aksen.
Bægeret er 11 cm højt.

Tegn grafen i et almindeligt koordinatsystem, der kan beskrive profilen af vinglassets bæger.

Jeg har uploadet en fil, hvor jeg har gjort det, men jeg ved ikke, om jeg har gjort det rigtigt

Vedhæftet fil: Hjælpmig.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. marts 2012 af nielsenHTX

du bør tegne grafen fra x=0 til x=11


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Du bør også lave lige store enhedder på det to akser


Svar #3
07. marts 2012 af elissa92

#2

Ved du, hvordan man laver lige store enheder på de to akser i Maple?


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. marts 2012 af wut123 (Slettet)

plot( f(x),  x=0..11, scaling=constrained)


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. marts 2012 af nielsenHTX

#2 kan ikke se hvorfor der SKAL være ens enheder på akserne, men det kan gøres på flere måder fx.

plot(f(x),x=0..11,y=0..11)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2012 af mette48 (Slettet)

#5

der er forskeld på at skrive skal og at skrive bør

Prøv at finde ud af forskelden.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.