Matematik

Linære funktioner

08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har lidt problemer med denne opgave:

Beregn for hver af de linjer, du har fundet i opgave 9, skæringspunktet med y-aksen og x-aksen.

 

Her er svarene fra opgave 9:

9a. y=3x-65

9b. y=-0,4-6,2

9c. f(x)=-9x+52

9d. f(x)=3,2x-9

9e. f(x)=2x-14

 

Håber nogle kan hjælpe mig, for det skal afleveres i morgen!

Forresten er det ligemeget om der står y=... el. f(x)=... ??

 

Mvh Mathilde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

y er det samme som f(x)

 

Skæring med y-aksen: Sæt x = 0 og løs ligningen

Skæring med x-aksen: Sæt y =0 og løs ligningen  ;-)


Svar #2
08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet)

Så:

9c. F(x)=-9*0+52

Men hvad så, hvor sætter man y=0 ind. Er det sådan her:

y=ax+b

ax=-b

x=-a/b

0=-9/52

 

??


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

y = -9x + 52

y = -9*0 + 52 = 52

 

9x = 52 - 0

x = 52/9

 

- og sådden ;-)


Svar #4
08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet)

Tak!

 

Der er faktisk en opgave mere:

Den næste opgave kan i løse vha. to ligninger med to ubekendte:

11. Beregn skæringspunktet mellem linjerne fra 9a og 9b

 

 

Håber igen der er nogen der vil hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

a)  y = 3x - 65
 

b)  y = -0,4x - 6,2
 

Sammen: (y =) 3x -65 = -0,4x - 6,2
 

3x + 0,4x = 65 - 6,2
 

3,4x = 58,8
 

x = 17,294
 

a) y = 3*17,294 - 65 = 13,118
 


Svar #6
08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet)

Så skæringspunktet mellem linjerne er 13,118 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Skæringspunktet er det fundne (x,y) = (17,294 , 13,118)  ;-)


Svar #8
08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet)

okay :)) Mange tak!


Svar #9
08. marts 2012 af MathildeKDC (Slettet)

Ups! der var en opgave mere.

Der står:

Du kan løse opgaven ved at udnytte difinitionen af hældningkoficient samt trigonometri for retvinklede trekanter til at beregne vinklen mellem hver af linjerne og vandret. Beregn vinklen mellem linjerne 9c og 9d

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

9c. f(x)=-9x+52
 

9d. f(x)=3,2x-9
 

Vi har lært, at hældningskoefficienten er tangens til den vinkel, linien danner med x-aksen
 

c)   v1 = tan-1(-9) = -83,660 grader
 

d)   v2 = tan-1(3,2) = 72,646 grader
 

v2 - v1 = 72,646 - (-83,660) = 156,31 grader

Se vedhæftede  ;-) 

Vedhæftet fil:Mathilde.PNG

Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.