Matematik

andengradsligning, rigtig?

10. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

6x2-x-1=0
=> andengradsligning:
x=(-b±√(b^2-4ac))/2a
x=(-1±√(?-1?^2-4*6*(-1)))/(2*6)
x=(-1±√5)/12
x= 1/3
x=1/2


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Ligningen blev løst for dig i den anden tråd, hvor ligningen fremkom. Man skal blot aflæse rødderne af faktoriseringen i den anden tråd.

Du har ikke indsat den korrekte værdi for koefficienten b.


Svar #2
10. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

jamen 6x2-x-1=0 er faktisk det du skrev/ gav mig svar for

hvad er det der så er forkert 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, 2.-gradsligningen er den samme. Det fremgår jo også af #1. Læs dog, hvad jeg skriver i #1. Det er din løsning af ligningen, der er forkert.

Som jeg skrev i #1 har du ikke indsat koefficienterne korrekt. Bemærk, at b = -1 . Du har benyttet b = 1.


Svar #4
10. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

når okay, tak


Svar #5
10. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

x=(-1±√(-1^2-4*6*(-1)))/(2*6)

 

det er -1=b? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, b = -1 , som så skal indsættes korrekt i rodformlen

x = (-b ±√d) / (2a)

x = (1 ± 5) / 12 , så

x = 1/2 ∨ x = -1/3


Svar #7
10. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

jeg får -1/2 og 1/3


Brugbart svar (3)

Svar #8
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Men det er ikke rigtigt. Ligningen er løst for dig både her i #6 og i den anden tråd, hvor ligningen fremkom. Du har ikke indsat b korrekt i rodformlen; derfor er dine fortegn forkerte.

Du kan jo altid gøre prøve og indsætte dine løsninger i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: andengradsligning, rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.