Matematik

Meget enkelt

11. marts 2012 af nanamusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløjsa,

Jeg har et mindre problem, jeg ved ikke hvordan jeg skal finde b, har prøvet lidt forskelligt men forstår det ikke.

Grafen for en lineær funktion f (x)= ax+b,  gennem de to punkter P(3,12) og Q(8,27) .

Bestem en forskrift for f .

For at finde a tager man; (12-27)/(3-8)= 3 = a

hva så med b ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Så indsæt det ene punkts koordinater i forskriften, hvor man nu kender a:

y = 3x + b , for eksempel punktet (3,12):

12 = 3·3 + b

og isoler b.


Svar #2
11. marts 2012 af nanamusen (Slettet)

Ja det har jeg også prøvet, men forstår ikke svaret på lommeregneren der står b + 6 ? det forstår jeg ik


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er da gak i låget at bruge lommeregner til den slags simpel hovedregning. Man finder jo så

b = 12 -3·3 = 12 -9 = ...


Svar #4
11. marts 2012 af nanamusen (Slettet)

hehe hovedregning er ikke min styrke. ja okay, nu forstår jeg, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (3)

Svar #5
11. marts 2012 af SuneChr

# 2 og 3     Følgende er en generel betragtning og skal ikke tages personligt, men humoristisk, men der ér en tendens. Teknologien overtager menneskehedens åndsevner mere og mere; så meget, at åndsevnerne reduceres til kun at være i stand til at kunne trykke på knapper, i fuld tillid til at output'et er korrekt. Hvordan output'et er konstrueret i det teknologiske legetøj, reflekteres der ikke synderligt over. Sig mig gerne imod. Måske skulle vi rykke over i "Debat".

Per går i byen med 1 krone og bruger 50 øre. Hvor meget har han tilbage?

-  Aner det  ik' . Min lommeregner TI-C6753-0987-1324-7465Litra 50,    er gået død ! 


Svar #6
17. marts 2012 af nanamusen (Slettet)

Jamen true true, der ikke så meget at tilføje, ikke andet end at denne teknologiske konstruktion i menneskens mentale opfattelse og synspunkter er et resultat af det samfund vi lever i, og outputtet der kommer fra teknologiske virkemidler som ses overalt. teknologien styrer verden,og uden teknologi var vi ikke hvor vi var idag, så ville du end ikke kunne skrive ovenstående kloge ord..


Skriv et svar til: Meget enkelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.