Matematik

Differentiation af besværlig funktion

11. marts 2012 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har funktionen ((2+(300/t^2))*6,67+98)*t som skal differnteres. Jeg kan bare ikke helt huske/finde ud af hvordan jeg kommer i gang med den?

Måske der er nogle der kan hjælpe, med ihvertfald de første skridt?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2012 af mathon

 

            f(t) =  ((2+(300 / t2))·6,67+98)·t = (13,34 + (2001 / t2) + 98)·t = 13,34t + (2001 / t) + 98t      t≠0

                                                           f(t) = 111,34·t + (2001 / t)

                                                           f '(t) = 111,34 - (2001 / t2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er

(2·6,67+98)·t + 300·6,67/t  .

Differentier hvert led for sig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

få de parenteser væk uden eksplicit at udregne dem og skriv 300/t2 som 300*t-2, så bliver det mere overskueligt, så du kan differentiere hvert led for sig


Svar #4
11. marts 2012 af Nugga-t (Slettet)

Mange tak allesammen :)

Det var godt nok nogle hurtige og brugbare svar.

 

mvh. Martin


Skriv et svar til: Differentiation af besværlig funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.