Kemi

beregning af stofmængde

11. marts 2012 af Mariass95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!


Stoffet methan og dibrom reagerer efter følgende reaktion:
CH4     +  3 Br2      ->    CHBr3     +   3 HBr

Der er 5,87 g CH4.
Nogle der kan vise hvordan de beregner stofmængden af CH4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af Casabonn (Slettet)

n = m/M

Du har massen af CH4. Find molarmassen for CH4 og derefter brug ovenstående formel til at finde stofmængden


Svar #2
11. marts 2012 af Mariass95 (Slettet)

C er Carbon og H er Hydrogen ikke? :D altså sammenlagt bliver til methan
Carbon 12,01
Hydrogen 1,008
Og så lægger jeg de to sammen så jeg får 13,018

5,87 g / 13,018 = 0,4509...
Er det så stofmængden?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2012 af mathon

    M(CH4) = sum({1,4}*{12.011,1.0079}) g/mol = 16.0426 g/mol


Svar #4
11. marts 2012 af Mariass95 (Slettet)

Vil du forklare hvad der er hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2012 af mathon

             stofmængden
                                           n = m / M = (5,87 g) / (16.0426 g/mol) = 0,366 mol


Svar #6
11. marts 2012 af Mariass95 (Slettet)

Det var ikke det jeg mente i ovenstående spørgsmål men ok.
Ps havde fået det samme hvis bare jeg havde ganget med fire


Skriv et svar til: beregning af stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.