Matematik

Differentiation af sammensat funktion og cas

13. marts 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når jeg skriver en sammensat funktion ind på cas TI-89 y =, fx f(g(x))' = 4x + 1 / 2√2x2 + x skal det så skrives samlet og har jeg ret i at det på grafen viser sig som to grafer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af mathon

     nej

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af mathon

  anvend
                             Define f(x) = ........                

                             Define g(x) = ........ 

                             Define h(x) = f(g(x))........

                             Define i(x) = d(f(g(x)),x)

                             Define y1=i(x)

                             Graph

 

                            


Svar #3
13. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Hvordan laver man y1 på cas?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2012 af mathon

                                APPS

                                2: y =   Editor


Svar #5
13. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Det forstår jeg ikke?


Svar #6
13. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Jeg kan ikke se hvordan jeg taster Define y1=i(x) ind på cas. Mener du at jeg skal gå ind i y= og under y1 = skriver jeg i(x)?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2012 af mathon

                        

                                 APPS

                                2: y =   Editor

                                ud for
                                y1      tast ENTER hvorefter cursoren hopper ned på aktivitetslinjen
                                          hvor du taster "i(x)"


Svar #8
13. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Så får jeg det samme som hvis jeg indtaster 4x + 1 / 2√2x2 + x ud fra y1, nemlig to grafer uafhængige af hinanden, men det er måske også meningen. 


Svar #9
13. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Vent lige!


Svar #10
13. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Jeg får desværre det samme som med 4x + 1 / 2√2x2 + x

 

Define f(x) = ........               
 

Define g(x) = ........

Define h(x) = f(g(x))........

Define i(x) = d(f(g(x)),x)

Define y1=i(x)

Graph

De tre første er der tilhørende værdier som skal indtastes, den fjerde er differentiering af den trejde, så der behøver jeg ikke at indtaste værdierne, og den femte er blot indtastning af i(x), og man skal egentlig ikke skrive Define dér, som du skriver. Og så ser jeg i grafen og får ovenfor beskrevet resultat.


Skriv et svar til: Differentiation af sammensat funktion og cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.