Matematik

funktioner

14. marts 2012 af jenslopes (Slettet)

Har brug for hjælp opgaven lyder

Omkostningerne, K mill. Kr., ved at bygge en skyskraber med x etager påstås ved et byggeri at være

K = 450+ 0,5x(x+1).

Hvad koster det at bygge 10 etager?

Hvor mange etager kan man bygge for 756 mill. Kr?

Jeg har fundet svaret på første opgave ved at sætte 10 ind på x plads.

K = 450+(0,5*10)(10+1) det gav 505

det er det andet spørgsmål jeg har svært ved

tak på forhand


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

b) Løs ligningen K(x) = 756 , dvs

450 + 0,5x(x+1) = 756

Løs denne 2.-gradsligning.


Svar #2
14. marts 2012 af jenslopes (Slettet)

Tak for svaret , kan godt se det nu


Svar #3
14. marts 2012 af jenslopes (Slettet)

Når jeg skal gange ind i parentesen er det så bare 0,5 * x og derefter 0,5 * 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Leddet med parentesen er

0,5·x·(x+1) = 0,5·x·x + 0,5·x·1 = 0,5x2 + 0,5x


Svar #5
14. marts 2012 af jenslopes (Slettet)

Hvor har du gjort af 450 og 756?

og hvorfor er der 2 lighedstegn?

og hvordan kom det i anden?

dont get it


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg har ikke gjort noget med konstanterne. Jeg viste dig, hvordan det ene led med parentesen ganges ud. Du må så selv anvende det i hele ligningen. Læs dog forklaringen.

Det bliver "i anden", fordi x·x = x2 . Man skal gange den toleddede størrelse (x+1) med faktoren 0,5x . Det gøres ved at gange hvert led i st8rrelsen med faktoren 0,5x , som jeg viste i detaljer i #4.


Svar #7
14. marts 2012 af jenslopes (Slettet)

Ok jeg har regnet det ud og d = -2411,75

det vil sige der er ingen løsning

Og kan ikke se hvad der skulle have været gået galt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke korrekt beregnet for diskriminanten. Ligningen er

0,5x2 + 0,5x -306 = 0 ,

som jo har en positiv diskriminant.


Svar #9
14. marts 2012 af jenslopes (Slettet)

men giver det ikke en ligning med 2 løsnigner? og der skal jo kun være en.

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo, 2.-gradsligningen har 2 løsninger, men du skal jo så vurdere, om de begge kan være løsninger til det realistiske problem, du er ved at løse. En negativ løsning vil man jo forkaste som en irrelevant løsning til det foreliggende problem.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. februar 2019 af Maja07 (Slettet)

Hej to spørgsmål

1. Hvorfor skal man finde determinanten?

2. Hvorfor siger man 450 - 756?

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. februar 2019 af OliverHviid

Man har 450 + 0,5x(x+1) = 756, som ganget ud giver 450+0,5x²+0,5x=756. Vi rykker 756 over på den anden side, så vi har 2. gradsligningen på standardformen ax²+bx+c=0. I vores tilfæde får vi så

0,5x²+0,5x-306=0. 

Man skal IKKE finde determinanten!! (determinanten er et begreb inden for vektorregning) Man skal derimod finde diskriminanten, dvs. d=b²-4ac.

NB. Du burde nok have oprettet et ny indlæg og ikke have skrevet i denne tråd fra 2012.


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. februar 2019 af Soeffi

#11.

#0. Omkostningerne, K(x), ved at bygge en skyskraber med x etager er:

K(x) = 0,5·x2 + 0,5·x + 450.

...b) Hvad er x, når K(x) = 756.

Du skal løse K(x) = 756 ⇒ 0,5·x2 + 0,5·x + 450 = 756.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.