Kemi

første orden

14. marts 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

i opgave c) står der: til hvilken tid er 80 % af den oprindelige mængde N2O5 omdannet?

Hvad skal man gøre? Skal man aflæse på grafen ved at gå ud fra 0,8 på y-aksen?

 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/120106%20htx%20kemi%20A%20maj%202010.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2012 af yo_wassap_guys (Slettet)

Nu har jeg kun kemi på B, men jeg har fysik på A.

Vi får altid at vide at vi skal lave en regression når vi har sådan en tabel.
Derfor:
Lav en regression af tabellen.
Find ud af hvor meget 80 % svarer til.
Brug din forskrift fra regressionen til at bestemme tiden til hvor de 80 % er omdannet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2012 af mathon

1.orden betyder
                                 ln([N2O5]) = -k·t + ln([N2O5]o)

                                 [N2O5] = ([N2O5]o·e-k·t

dvs
                                 eksponentiel regression


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2012 af mathon

 

                                  [N2O5] = 2,315655·e-0,00061419·t

                                                         k = 0,00061419 s-1


Skriv et svar til: første orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.