Fysik

Pot/kin energi

14. marts 2012 af Quijote (Slettet)

Hvis jeg slipper et objekt fra en højde, hvordan kan jeg så beskrive den startenergi der er? Og hvad med når den rammer jorden?


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. marts 2012 af DrNielsen

Fra en højde har objektet potentiel energi. Ligeså snart du slipper det får det mere og mere kinetisk energi og mindre og mindre potentiel(da højde bliver mindre).

Startenergien = Epot = m *g * h


Brugbart svar (3)

Svar #2
14. marts 2012 af DrNielsen

Ekin = 1/2 m * v^2


Brugbart svar (3)

Svar #3
15. marts 2012 af mathon

           den mekaniske energi - uden gnidning - er konstant
 

                                                                Emek = m·g·h + (1/2)·m·v2

              startenergi
                                                                Emek = m·g·H + (1/2)·m·02

             ved jordoverfladen
                                                                Emek = m·g·0 + (1/2)·m·V2

hvor
            H er max-højde
            V er max-hastighed

          
                                                      
                                                        
 


Svar #4
15. marts 2012 af Quijote (Slettet)

Har det nogen relevans at lægge mgh lig med 1/2mv^2?

dvs.

mgh=(1/2)mv^2


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. marts 2012 af mathon

 

                                    slutenergi  =  startenergi
                                   (1/2)·m·V2  = m·g·H

                                   (1/2)V2  = g·H

                                   V = √(2·H)

 

 

 


Svar #6
16. marts 2012 af Quijote (Slettet)

Tak, men hvad er grundet til at det er muligt at lægge dem lig med hinanden?


Brugbart svar (3)

Svar #7
16. marts 2012 af mathon

                                 Energibevarelse


Svar #8
17. marts 2012 af Quijote (Slettet)

Ahh, mange tak!


Skriv et svar til: Pot/kin energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.