Matematik

funktioner

15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

To funktioner er givet ved

f(x) = x + 200     og     g(x) =-3x+ 600

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

 

Hvad menes der med dette, jeg har prøvet flere gange men kan ikke finde ud af denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor bliver du ved med at starte en ny tråd med den samme opgave?

Punkter på grafen for funktionen f(x) har koordinaterne (x , f(x)) , mens punkter på grafen for funktionen g(x) har koordinaterne (x , g(x)).

I skæringspunktet skal der derfor gælde, at f(x) = g(x) , hvorfor man finder skæringspunktets x-koordinat ved at løse ligningen f(x) = g(x) , dvs

x + 200 = -3x + 600.

Skæringspunktets y-koordinat findes så ved at indsætte den fundne x-værdi i forskriften for enten f(x) eller g(x) .

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2012 af peter lind

Det er tredje gang du opretter en tråd med den opgave og du har allerede fået hjælp til den


Svar #3
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan jeg skal isolere x når der er to?


Svar #4
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

jeg havde skrevet opgaven forkert, det er derfor jeg oprettede en ny


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg havde jo flere gange i de andre tråde bedt dig bekræfte, at g(x) = -3x +600 , hvilket du kunne have gjort i den originale tråd.

Som nævnt i #1 skal man løse den simple ligning

x + 200 = -3x + 600

 


Svar #6
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

så det vil sige der skal være 2 x'er på den ene side?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Isoler led med x på den ene side, og konstanter på den anden side, og isoler så x. Og, nej, det bliver ikke 2x på den ene side.


Svar #8
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

4X = 400 kan dette passe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Flot. Ja, det er korrekt.


Svar #10
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

er dette så svaret på hele opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Du læser åbenbart ikke de forklaringer, du får. Genlæs #1.

Du skal også løse ligningen først.


Svar #12
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

4X = 400

X = 50

 

f(x) = x + 200

f(50) = 50 + 200?

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du har ikke løst ligningen korrekt.  (Hvis 4 pizzaer koster 400kr, hvad koster så 1 pizza?).


Svar #14
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

når ja 100

 

x= 100

men jeg forstår ikke hvad jeg skal bagefter så  når jeg har fundet ud af x


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Så skal du jo læse færdigt i #1. Man skal også beregne skæringspunktets y-koordinat ved at indsætte den fundne x-værdi i enten f(x) eller g(x), (der er frit valg, da f(x) = g(x) for netop denne værdi af x).

Men nu ser jeg lige, at der står "bestem skæringspunktets første-koordinat", så opgaven er besvaret med x-værdien alene.


Svar #16
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

så besvarelsen er bare x = 100?


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er korrekt.


Svar #18
15. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

okay tak skal du have :) undskyld jeg har været så utålmodig, men er virkelig stresset


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.