Kemi

Protolysegrad af ikke-stærk base... hjælp!!

18. marts 2012 af 85anne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde protolysegraden, a, af en ikke-stærk base.

 

De eneste opysninger, jeg har er:

d) 0,003 M Na2S
pKs = 0,10 (for S), middelstærk base
KB = 10-0,003
KB = 9,93 • 10-1 M

KB = [OH-]2
         CB - [OH-]
9,93 • 10-1 M = [OH-]2
                                    0,003 M - [OH-]
Solve ( 9,93 • 10-1 M = [OH-]2 )
                                    0,003 M - [OH-])
[OH-] = 2,99 • 10-3

pOH = ½(pKB-log(cB))
pOH = 1/2 (0,10-log(0,003))
pOH = 1,3 ≈ 1

pH = 14,00-1
pH = 13


Hvad skal jeg gøre??

 

På forhånd tak for hjælpen - og undskyld hvis jeg spørger dumt...! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2012 af mathon


Skriv et svar til: Protolysegrad af ikke-stærk base... hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.