Matematik

Hjælp til at differentialregning.

22. marts 2012 af Folkmann (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag.

nogen der kan hjælpe med denne opgave :

en funktion er gived ved f(x)=2x^3+x-5

a) bestem f'(x)??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af mathon

   

                                   (a·xn) '  = a·(xn) ' = a·n·xn-1

 

                                  (2x3 + x - 5) ' = (2x3) ' + (x) ' - (5) '


Svar #2
22. marts 2012 af Folkmann (Slettet)

hmm

hedder den så 2x^3+x-5 <=> 8x*(x^-5) <=> 8x*-5*x^-5-1?
Eller er jeg helt skævt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2012 af cille1g (Slettet)

HAR BRUG FOR HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er helt skævt. Brug mathons vejledning i #1. For leddet 2x3 får man

(2x3) ' = 2·(x3) ' = 2 · 3·x3-1 = 2·3·x2 = 6·x2

 


Skriv et svar til: Hjælp til at differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.