Matematik

Eksponentiel funktion

22. marts 2012 af jonim (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved f(x)=a^(x)Hvilken funktionstype er der tale om? Bestem a, når det oplyses, at
f(x) vokser med 10%, når x vokser med 20%.

 

jeg skal virkelig skynde mig med denne her


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en eksponentialfunktion.

Opgaven oplyser, at

(f(x·1,20) - f(x)) / f(x) = 0,1

Indsæt forskriften for f(x) og bestem a .


Svar #2
22. marts 2012 af jonim (Slettet)

jeg forstår det stadig væk ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forstår du ikke, hvordan det udtryk fremkommer af opgavens oplysninger, eller hvordan det skal bruges?

Indsætter man forskriften f(x) = ax , får man

(ax·1,20 - ax) / ax = 0,1 , eller

a1,2 - 1 = 0,1

Løs nu ligningen for a.


Svar #4
22. marts 2012 af jonim (Slettet)

jeg takker :)

 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.