Debat

Hvilket Gymnasium?

25. marts 2012 af migmigogattermig

Hej

Jeg vil gerne læse noget indenfor medecin, eller jeg har overvejet at lidt at læse til læge, men hvilket gymnasium er så bedst til denne retning?

jeg håber at jeg får en god debat ud af det.


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2012 af SaraLu (Slettet)

Det kommer så også an på hvor du bor, da jeg kunne anbefale et rigtig godt gymnasium i Nordsjælland, men hvis du bor i Jylland, ville det sandsynligvis ikke være helt optimalt. 


Svar #2
25. marts 2012 af migmigogattermig

Nej nej, jeg bor på sjælland, i Tårnby. Men hvad hedder det, jeg vil da gerne vide noget om det.


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Det mest oplagte studieretningsvalg er matematik A - fysik B - kemi B, der er adgangsgivende til en lang række studier, herunder medicin. Alle gymnasier skal udbyde studieretningen - men kvaliteten på de enkelte gymnasier er givetvis forskellig.


Svar #4
25. marts 2012 af migmigogattermig

Det ved jeg godt, men hvilket gym er så det bedste indenfor området?


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. marts 2012 af MaibritG

Der er intet gymnasium, der målretter sine elever til medicinstudiet, og derfor skal du som, #3 også er inde på, vælge en studieretning med dansk A, engelsk B, matematik A og fysik B samt enten kemi B eller bioteknologi A. Hvilket gymnasium, du så vælger er ret ligegyldigt.

Mere om kravene til medicin kan læses her: http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/sundhedsvidenskabeligebacheloruddannelser/medicin.aspx

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #6
15. april 2012 af thelight

de udbydes både på htx og stx....hvis du foretrækker humanistiske fag, skulle stx vist som jeg har hørt prøve at hæfte sig mere ind på den vinkel når nu de også tilbyder humanistiske fag....det er jo naturligt et valg som de har mulighed for når de også udbyder disse linjer.

 

 

htx vælger du hvis du er til hardcore tal eller design....det er vidst begrænset hvor meget du kan komme ind på medicin hvis du har design...men som sagt tal tal tal. ...jeg synes nok at dere er mere end nok matematik på htx og jeg har egentligt heller aldrig forstået hvad pokker man skal bruge den slags matematik man lærer på htx til i et studie som medicin...for det ersådan noget med at sætte mål på et tag, og tekniske tegninger..

 

..fatter aldrig nogen af systemerne hvis jeg skal være ærlig 


Svar #7
15. april 2012 af migmigogattermig

Haha ok, men tak:)


Brugbart svar (2)

Svar #8
15. april 2012 af MaibritG

#6, Jeg er nu meget uenig med dig i din beskrivelse af HTX. Naturligvis er matematikken på HTX målrettet mod en mere teknisk vinkling, men i bund og grund er matematikken den samme på HTX og STX - måden den indlæres på er blot forskellig. I øvrigt er der ikke den store forskel på at målsætte et tag kontra en trekant eller en vilkårlig figur. 

HTX kan generelt set anses som værende et teknisk-matematisk gymnasium, uanset om man har matematisk linje med matematik og fysik, bioteknisk linje med matematik, kemi og biologi, teknologi-design linjen med teknologi, design og innovation eller kommunikationslinjen med kommunikation/it og fremmedsprog. Du har jo stadig de obligatoriske fag med kemi B, fysik B og matematik B, og dermed kræver det blot at man vælger matematik A (hvilket langt de fleste alligevel vælger).  

Så HTX - uanset linje - giver adgang til de naturvidenskabelige og tekniske studier, herunder medicin. Det er en hel anden ting, når det kommer til humaniora og delvis de samfundsvidenskabelige studier. 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #9
15. april 2012 af thelight

#8
 

 

men hvorfor er du uneig så ? vi sagde jo begge to at den var teknisk? og jeg har altså hørt at matematikken på stx er mere sådan at man skal forklare regler og beviser...og det er jo trodsalt en stor forskel. desuden kan du ikke sammenligne med "I øvrigt er der ikke den store forskel på at målsætte et tag kontra en trekant eller en vilkårlig figur."  for det er netop det der især er fokus på på htx. 

 

Her bruger man matematikken til at udregne konstruktioner, hvorimod man på andre gymnasier, anvender denne mere alement til mange forskellige problemstiller så der er store grundlæggende forskelle.


Brugbart svar (2)

Svar #10
15. april 2012 af MaibritG

#9,

"men hvorfor er du uneig så ? vi sagde jo begge to at den var teknisk?"
- Du skriver, at matematikken er teknisk, mens jeg pointere, at den er teknisk vinklet. Det ændrer dog ikke på, at matematikken i bund og grund er ens - formlerne er nøjagtig de samme.

""I øvrigt er der ikke den store forskel på at målsætte et tag kontra en trekant eller en vilkårlig figur."  for det er netop det der især er fokus på på htx. "
- Nu er arealberegninger, geometri mv. jo ikke kun forbeholdt HTX, og gennemgås naturligvis også på STX. Om opgaven handler om arealet af en dug eller en byggegrund eller om en graf omhandler produktion af ost eller populationsvækst  er komplet ligegyldigt. Jeg kan også vende den om ang. STXs fokus på bevisførsel: Hvor relevant er det i forhold til medicinstudiet, at kunne bevisføre Pythagoras' Sætning (a^2 + b^2 = c^2). 

Var der forskel eller markante forskelle på HTX-matematik, HHX-matematik og STX-matematik (hvis jeg absolut skal lave en opdeling af dem) ville dette være defineret jf. adgangskravene, og derfor må det antages at HTX-matematik er ligeså anvendeligt i forbindelse med medicinstudiet som STX-matematik. 

 

 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #11
15. april 2012 af thelight

hvis der ikke var forskellie havde man aldrig lavet 3 forskellige former for gymnasier til at begynde med. Man ender nok  med at lære de samme formler på alle tre gymnasier, men det er da pæreklart at der er væsentlige forskelle på hvad man vægter højest, hvor man på stx er mere bevisorienteret og htx går mest ud på at anvende


Brugbart svar (2)

Svar #12
15. april 2012 af MaibritG

#11, 
Nu er opdelingen mellem HTX, STX og HHX jo baseret på mere end blot matematikken. På HTX er det de tekniske og IT-relatede fag: Teknikfag, teknologihistorie, teknologi, kommunikation/it, på HHX er det de økonomiske fag: Afsætning, virksomhedsøkonomi, erhvervsret og på STX er det de mere "almendannende fag", dvs. oldtidkunskab, historie, de kunsteriske fag.

I bund og grund kunne ungdomsuddannelserne være samlet på et gymnasium, hvor det blandt andet er de specifikke fag (nævnt ovenfor), der adskiller de enkelte uddannelser fra hinanden - og dermed kunne HHX, STX og HTX blive anset som forskellige typer af studieretninger.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #13
15. april 2012 af migmigogattermig

det var ikke meningen at det skulle blive til en diskution..

men nu når i er online, ved i så hvilken ordklasse ordet: senere hører til?? :D


Brugbart svar (2)

Svar #14
15. april 2012 af MaibritG

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #15
15. april 2012 af migmigogattermig

Okay tak, men for en sikkerhedsskyld, giver jeg lige et eksempel:

Idemanden var en postassistent, senere postmester Einer Holbøll.

Er det så et biord?


Brugbart svar (2)

Svar #16
15. april 2012 af thelight

de It relaterede fag er da også mere matematikbaserede end de sproglige.....teknisk set kan man dele alle fag i om de hælder mest til sprog eller matematik så htx er basret på det....og så naturligvis at de laver gruppearbejde over 70% af tiden.

De specifikke fag adskiller sig utroligt meget på de forskellige gymnasier og jeg mener slet ikke du kan sammenligne det på den måde du sammenligner dem på. Du vil vel ik ha mig til at tro at matematik på HHX og HTX er det samme ? og der er ik en eneste der kan sige nej til at stx er mere bevisorienteret og htx handler om at anvende


Svar #17
17. april 2012 af migmigogattermig

Hvilken gym synes i er bedst: ørestad gym, eller Tårnby gym?

Altså ud fra deres undervisning og indretning, altså lokaler og udseende osv.

Jeg kan nemlig bedst lide at arbejde i lidt åbne og store lokaler som på ørestad, men har ikke set Tårnby gym endnu, men overvejer at gå på en af dem. Men hvilken af dem er der bedst mulighed for at få en lægeudd?

Og så går jeg også meget op i undervisningen.

Men håber der er nogen der lige har tid til at svare, eller kan fortælle hvor der er svar henne.


Brugbart svar (2)

Svar #18
22. april 2012 af youshouldrunfaster (Slettet)

Du har ikke større mulighed for at komme ind på medicinuddannelsen hvis du vælger et gymnasium frem for andet. Det eneste der tæller for muligheden for at komme ind, er at du har de specifikke adgangskrav som er nævnt ovenfor også skal du have et utrolig højt snit på over 10.

Du skal vælge gymnasium efter, hvad du synes der virker bedst for dig. Det er ikke til at sige, hvilket gymnasium, der tilbyder den bedste undervisning. Det afhænger hovedsageligt af, hvilken lærer du får til de forskellige fag - for alle elever skal igennem det samme pensum. Dvs du i realiteten får den samme uddannelse om du går på ørestad eller tårnby gymnasium.

 

Til ovenstående diskussion:

Jeg går på gymnasiet, og matematikken fokuserer ikke specielt meget på anvendelse men som det er nævnt, mere til selve beviserne - og at kunne dem alle sammen udenad. Dog vil jeg sige. STX-elever og HTX-elever har altså samme pensum for matematik! Så reelt set, er der ikke forskel på, hvad en STXer kan og hvad en HTXer kan. Mend læringstilgangen er nogen anderledes.


Svar #19
05. maj 2012 af migmigogattermig

Nu er det bare et eksempel ik, men hvad ville mit snit være, hvis jeg fik 10, 10 og 7?

Og hvordan regner man snittet ud?:)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #20
05. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

#19:

Snittet af de tre tal udregner man som summen divideret med antal tal, dvs. (10+10+7)/3 = 9.

På gymnasiet tæller de forskellige fag imidlertid med forskellig vægt - din historiekarakter tæller f.eks. med vægten 2, mens en mundtlig eller skriftlig karakter i et B niveau-fag er 0,75. Lad os sige, at du har følgende karakterer:

Historie: 10 (vægt = 2)

Engelsk mundtligt: 10 (vægt = 0,75)

Engelsk skriftligt: 7 (vægt = 0,75)

Så ganger du hver karakter med dens respektive vægt, lægger dem sammen, og dividerer med den samlede vægt, altså (2*10 + 0,75*10 + 0,75*7)/(2+0,75+0,75) ≈ 9,4.


Skriv et svar til: Hvilket Gymnasium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.