Matematik

har aldrig forstået denne omskrivning

25. marts 2012 af kla08 (Slettet)

F.eks. sidder jeg med dette udtryk 

( 5 in. / (0.18 ((Btu * in.)/(h*ft2*F)) )

hvordan bliver det til 

= 27.8 (h*ft2*F/Btu)

burde det ikke være 

= 27.8 (Btu/h*ft2*F)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, omskrivningen er korrekt. Der er tale om at omskrive

a / (b/c)

Man skal dividere med brøken (b/c) , og det gøres ved at gange med den omvendte brøk:

a / (b/c) = a · (c/b)

Tænk tilbage til regneregler med brøker, som blev lært i folkeskolen.


Svar #2
25. marts 2012 af kla08 (Slettet)

det er rigtigt, at det er noget man skal have lært tidligt, men jeg fik det aldrig rigtigt lært. men er enheden ellers rigtigt?

i resultatet står der (ft2*F*h/Btu)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er jo enhederne, der vippes rundt efter den brøkregel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er rigtigt nok. Symboler der ganges må godt flytte plads. (faktorernes orden er vilkårlig). De to udtryk er helt ens.


Skriv et svar til: har aldrig forstået denne omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.