Matematik

Bliver han rig 3,4

27. marts 2012 af EmmaAuerbach (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Dette beløb indsætter han hvert år på en opsparingskonto, der giver 4,5% p.a (4,5% = 0,045) Han spiller fodbold i 10 år.

Det opsparet beløb = O
Det årlige indsatte beløb = b
Antal år = n

O = b* (1 + 0,045)n - 1
       -------------------------
            0,045
b = 95520
n = 10 år ;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2012 af FætterGlad (Slettet)

Hvad er spørgsmålet?


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Tilgængelige penge kaldes O.     = b * (1 + 0,045)n-1      ... sæt tallene 95520 og 10 ind på b og n's plads i ligningen...

                                                      = 95520 * 1,04510-1

                                                      = 95520 * 1,0459   kroner

                                                      =  _________ kr

 

Dette kaldes renteformlen eller eksponentiel vækst.

NB: Der skal ikke stå divideret med 0,045 som du skrev!

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har misforstået opgaven.

Renteformlen benyttes, hvor der er tale om forrentning af en fast kapital, der indskydes og derefter forrentes uforstyrret med renters renter.

I opgaven her er der tale om at indskyde et vist beløb hvert år på kontoen.


Skriv et svar til: Bliver han rig 3,4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.