Matematik

haaaaster rumfang hjælp

28. marts 2012 af Annemarie20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et rektangel ABCD har omkredsen 24, hvor x og h betegner længden af siderne. Rektanglet drejes 360 grader om siden AB, så der fremkommer en cylinder:

bestem det største mulige rumfang af cylinderen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem rumfanget V af en cylinder med radius x og højden h, og find maksimum for V, hvor det vides, at

2(x + h) = 24 .


Svar #2
28. marts 2012 af Annemarie20 (Slettet)

jamen jeg kan ikke finde ud af det ;) vil du ikke hjælp med at besvarer Andersen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Rumfanget af en cylinder med radius x og højden h er

V = π·h·x2

Isoler h af oplysningen

2(x+h) = 24 , eller

x + h = 12

og indsæt det i udtrykket for V. Derved får man udtrykt V som en funktion af x alene, V(x). Bestemt nu maksimum for funktionen V(x) ved at løse ligningen V'(x) = 0 .


Svar #4
28. marts 2012 af Annemarie20 (Slettet)

jamen jeg ved ikke hvordan man bestemmer maksimum for funktionen? :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det gør man ved først at løse ligningen V'(x) = 0 . V'(x) er differentialkvotienten af funktionen V(x), som kan bestemmes af oplysningerne i #3:

V(x) = π·(12 - x)·x2


Skriv et svar til: haaaaster rumfang hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.