Matematik

Toppunktsformelopgaver - Funktioner

29. marts 2012 af dnopas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er rimelig sikker på jeg har lavet denne opgave forkert, så jeg vil høre hvad i får disse til:

 

961: Bestem ved hjælp af toppunktsformlen koordinaterne til parablernes toppunkt.

F1(x) = 2x^2 -2x +1


F2(x) = -3x^2 +6x +1

F3(x) = -x^2 +4

F4(x) 1/2x^2 + 3x +1

F5(x) 2x^2 + 4x + 2

F6(x) = 2/5x^2

Man skal desuden bruger diskriminanten til at regne toppunkterne ud, hvad gør man så i F3 og F6 hvor man ikke har A, B og C for en 2.gradspolynomium?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af Hijsa

Men det har du da :)

I F3 er:

a=-1, b=0, c=4

F6: a=2,5 b=0 c=0


Svar #2
29. marts 2012 af dnopas (Slettet)

nå ja:) tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2012 af JonasMcc (Slettet)

Toppunktsformlen er på formen: 

T = ( -(b)/(2a) , -(d)/(4a) )

Mvh. Jonas :D


Svar #4
29. marts 2012 af dnopas (Slettet)

I know, har sat dem ind i formlen, er dog stadig ikke sikker på det er rigtigt, prøv du og regn dem ud. Kan sagtens vise mine resultater:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2012 af JonasMcc (Slettet)

Tf1 = ( (1/2) , (1/2) )

Tf2 = (1 , 4)

Tf3 = ( 0 , 4 )

Tf4 = ( -3 , -(7/2) )

Tf5 = ( -1 , 0 )

Tf6 = ( 0 , 0 ) 


Svar #6
29. marts 2012 af dnopas (Slettet)

#5


Tf1 = ( (1/2) , (1/2) ) Jeg får det samme

Tf2 = (1 , 4) Jeg får det til (1,(-1/2)) Tror også her det er fordi - gange - giver plus.

Tf3 = ( 0 , 4 ) Har jeg fået til (0,(-4)) Hvis d < 0 og toppunktsformlen siger -d er det -(-d) hvis d altså er minus, har jeg ret?

Tf4 = ( -3 , -(7/2) ) Enig

Tf5 = ( -1 , 0 ) Enig

Tf6 = ( 0 , 0 ) Enig


Skriv et svar til: Toppunktsformelopgaver - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.