Matematik

Ekspontielle funktioner

02. april 2012 af hansog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg sidder lige nu med opgaven:

Om den ekspontielle udvikling f  gælder at f(0)=2 og f(3)=4. Angiv fordoblingskonstanten og bestem en forskrift til f.

 

Det hvad jeg benytter mig af er formlen (4/2)1/3 og jeg kan ikke forstå at det ikke giver det korrekte svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af mathon

 
                                                     2 = aX2
og
                                                     4/2 = a3-0

                                                     2 = a3 = aX2

                                                     X2 = 3


Svar #2
02. april 2012 af hansog (Slettet)

Okay, men hvad siger du så forskriften er? 
Hvad er formlen du benytter dig af der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2012 af NejTilSvampe

#0 - det ser rigtigt nok ud det du har gjort, hvis det var a du skulle finde. Men det er fordoblingskonstanten, brug:

T2 = ln(2) / ln(a)

hvor a = (4/2)1/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2012 af mathon

                                                     f(x) = 2·(21/3)x

                                                     f(x) = 2·2x/3

                                                     f(x) = 2(x/3)+1


Skriv et svar til: Ekspontielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.