Matematik
Vektorer i planen
20. august 2005 af
Snemanden (Slettet)
Hej
Hej
Jeg sidder med en matematik opg., som jeg bare ikke kan finde ud af, hvordan man løser!!
Den lyder:
Et maleri er ophængt i et søm ved hjælp af en snor. Vinklen, v, mellem lodret og hver af de to snore bestemmes af hvor snoren sættes fast på maleriet. Uanset størrelsen af v bliver maleriets træk (vektoren F) i sømmet lodret nedad og lig med tyngdekraften på maleriet, som er 10N.
Dette træk er vektorsummen af to lige store snorkræfter.
Beregn snorkræfternes størrelse dels når v=10 grader og når v = 80 grader.
Håber du/I vil give mig et hint, så håber jeg , at jeg selv kan lave den.
På forhånd tak :)
Hej
Jeg sidder med en matematik opg., som jeg bare ikke kan finde ud af, hvordan man løser!!
Den lyder:
Et maleri er ophængt i et søm ved hjælp af en snor. Vinklen, v, mellem lodret og hver af de to snore bestemmes af hvor snoren sættes fast på maleriet. Uanset størrelsen af v bliver maleriets træk (vektoren F) i sømmet lodret nedad og lig med tyngdekraften på maleriet, som er 10N.
Dette træk er vektorsummen af to lige store snorkræfter.
Beregn snorkræfternes størrelse dels når v=10 grader og når v = 80 grader.
Håber du/I vil give mig et hint, så håber jeg , at jeg selv kan lave den.
På forhånd tak :)
Svar #1
20. august 2005 af Snemanden (Slettet)
Bare et lille hint ville være fantastisk.. For hvad vil det egentlig sige, at jeg skal "beregne snorkræfternes størrelser"?
//Sara
//Sara
Skriv et svar til: Vektorer i planen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
