Matematik

funktion hjælp !!!

07. april 2012 af 123456ata (Slettet) - Niveau: A-niveau

følgende viser danmarks indbyggertal i millioner i årene 1870-1920. alle tallene er opgivet pr. 1 januar.

år           (x)  0       10          20       30       40       50
indb.     (Y) 1.78   1.97    2.17    2.42    2.72    3.06

a) har jeg påvist at den er ekponentiel voksende.

b) har bestemt forskriften for den også.

c) hvad er den gennemsnitlige befolkningstilvækst i procent pr. år?

jeg kan ikke finde ud af c'eren så er i ikke søde og hjæpe mig? på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2012 af nielsenHTX

forskriften er f(x)=1,7652*1.01088x

eller f(x)=1,7652(1+0.1088)x

altså stiger den med 10,88%


Svar #2
07. april 2012 af 123456ata (Slettet)

er det ikke overdrevet meget pr. år?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2012 af nielsenHTX


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2012 af nielsenHTX

#2 jo beklager, det er selvfølgelig 1,088% idet f(x) skulle være f(x)=1,7652(1+0.01088)x

godt du tænke over det!


Svar #5
07. april 2012 af 123456ata (Slettet)

godt nok så er vi da enig (-: tak for hjælpen


Skriv et svar til: funktion hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.