Matematik

1+1=0 kan det virkelig passe..?

07. april 2012 af anonym000

Hej

Jeg faldt over en youtube-video, hvor der er en person som får 1+1=0..

kan det virkelig passe..?

i kan se videoen, hvis i har tid..

link: http://www.youtube.com/watch?v=ICv_0ln_yzw


Svar #1
07. april 2012 af anonym000

Er fejlen ikke at man ikke kan tage kvdr(-1)..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Videoen benytter

i = √(-1) og

√(a·b) = (√a) ·(√b)

til at fremlægge dette "bevis"

1 + 1 = 1 + √1

          = 1 + √((-1)·(-1))

          = 1 + (√(-1)) · (√(-1))

          = 1 + i · i

          = 1 - 1

          = 0

Det er så meningen, at man skal finde, hvor "beviset" går galt.


Svar #3
07. april 2012 af anonym000

men han/hun får det sidste til 1-1=0.... hvad er det med 1+1=0 og gør..

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Nej, det er ikke helt der, fejlen ligger. Det komplekse tal i er netop defineret ved at i2 = -1 .


Svar #5
07. april 2012 af anonym000

Men det du hentyder til at det ikke lidt af det samme som, hvis du isolere i i #4 får du i=kvdr(-1), og det kan man ikke. man kan ikke have to tal ganget med hinanden som giver -1

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

De komplekse tal indføres netop for at frembringe løsninger til ligningen x2 = -1 . Problemet i den forelagte fremgangsmåde er, at

√(a2) = |a| , ikke a .


Svar #7
07. april 2012 af anonym000

hvad er |a|?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2012 af whereab (Slettet)

Den numeriske værdi af a


Svar #9
07. april 2012 af anonym000

ah.......

Okay, har forstået det.

- - -

...............


Skriv et svar til: 1+1=0 kan det virkelig passe..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.