Matematik

Vandets densitet

08. april 2012 af kla08 (Slettet)

Jeg har søgt efter vandets densitet og fandt frem til 

1000 kg/m3

 

Men i et løsningsforslag er det givet til 

1027 kg/m3

Jeg ved der er forskel på densitet af havvand og almindelig vand. 

 

Er der en der kan fortælle hvad desniteten af vandet er ved Vesterhavet eller generelt saltvand? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2012 af mathon

det kommer jo helt an
på det procentiske saltindhold

 


Svar #2
08. april 2012 af kla08 (Slettet)

jeg er ikke sikker på salt indholdet men det drejer sig om Nordsøen ved de danske farvande. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2012 af mathon

middelsaliniteten i Nordsøen
er 34,6º/ºº

                i 1 liter Norsøvand har massen (1000 + 34,6) g = 1034,6 g

med
               densiteten
                                      ρmiddel = m/V = (1034,6 g) / (1000 mL) = 1,0346 g/mL = 1034,6 kg/m3
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vands massefylde vil også variere svagt med temperaturen af vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2012 af mathon


           ...denne variation er ubetydelig lille i forhold til usikkerheden på saliniteten


Svar #7
08. april 2012 af kla08 (Slettet)

Skal det forstås sådan at massen af en liter vand i Vesterhavet er 1034.6 mL ? 


Svar #8
08. april 2012 af kla08 (Slettet)

? Mathon? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2012 af mathon

det skal forstås så
                                       massen af en liter vand i Nordsøen er 1,0346 g/mL


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Egentlig skal det vel forstås sådan, at massen af 1 liter vand i Nordsøen er 1034,6 g (fra #4).


Skriv et svar til: Vandets densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.