Matematik

koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne

09. april 2012 af hiieronymus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kunne vildt godt bruge lidt hjælp lige nu, sidder med en opgave og kan bare ikke huske hvordan det er man gør, da jeg er kommet til og smide mit papir omkring det ud.. /:

jeg skal beregner koordinaterne til toppunkt og skæringerspunkt(er) med akkserne:

 

f1(x)=2x^2

 

f2(x)=2(x-1)^2

 

Håber jeg kan få lidt hjælp.

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af nielsenHTX

skæring med x-aksen, så er y=0 så løs

f(x)=0        

(lad os sige den har løsningen x1 koordinatet er så (x1,0)

skæring med y-asken, ja så er x=0 så bestem

f(0)           koordinatet er (0,f(0))

i toppunktet er hældningen 0 så løs

f '(x)=0   l

lad os sige den har løsningen x2 koordinatet er så (x2,f(x2))


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

toppunkt betyder at f ' (x) = 0. Løs den ligning og du får x-koordinaten til toppunktet.

Skæringspunkt med y-aksen: sæt x=0 ind i forskriften.

Skæringspunkt med x-aksen. sæt y=0 ind i forskriften. Dvs. sæt forskriften lig med nul. 

Brug evt. nulreglen "hvis to tal ganget sammen skal give nul, så er mindst eet af tallene lig med nul". (Eller lad vær.)


Skriv et svar til: koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.