Fysik

Effektfunktion integreret = energi

09. april 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion, der beskriver effekten som funktion af tiden i et givet tidsinterval. Jeg skal finde den tilførte energi til et system efter et antal sekunder i dette tidsinterval. Jeg ved intuitivt, at jeg skal integrere effektfunktionen for at finde energien, men hvordan viser man matematisk at en effektfunktion integreret giver energiudbyttet? Funktionen er

P(t) = 61,3•103 W•e-180s-1•t

Jeg har selv tænkt lidt på

P = dE/dt

[separation af variable]

dE=P*dt

[Integration mht. tid]

∫dE = ΔE = ∫P*dt

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Korrekt. Du ganger trods alt effekt med tid, og det giver energi.


Svar #2
09. april 2012 af placebo321 (Slettet)

Tak. Ja, det havde jeg nemlig også tænkt.

Men hvis jeg ganger effekten med den tid, der er opgivet, så får jeg vel kun energien til det tidspunkt, hvorimod hvis jeg integrerer får jeg den tilførte energi i intervallet fra 0 og op til dette tidspunkt. Eller er jeg galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#2: Når du laver integrationen lægger du jo en masse små energibidrag sammen for at få den endelige mængde af energi. Det er korrekt, at du skal integrere.


Svar #4
10. april 2012 af placebo321 (Slettet)

Godt, vi er enige. Tak for svaret.


Skriv et svar til: Effektfunktion integreret = energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.