Matematik

Bestem løsningsfunktion

10. april 2012 af Shalmen (Slettet)

Jeg har fået denne opgave som jeg har svært ved. Er der en der vil prøve at hjælpe mig? :-)

 

Bestem én løsningsfunktion til nedenstående differentialligning og kontrollér dit resultat

dy/dx = (y-1)/x, x>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af peter lind

brug separation af variable


Svar #2
10. april 2012 af Shalmen (Slettet)

Jeg ved godt at jeg skal bruge separation af de variable :-) Problemet er bare jeg ikke er så skarp i det, og jeg sidder fast i opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Saml alt med y på den ene side og alt med x på den anden, således:

divider med (y-1)  og gang med dx på begge sider, dvs:

1 / (y-1)*dy = 1/x*dx

Så kan du klare den derfra...


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2013 af multo26 (Slettet)

#4
 

Saml alt med y på den ene side og alt med x på den anden, således:

divider med (y-1)  og gang med dx på begge sider, dvs:

1 / (y-1)*dy = 1/x*dx

Så kan du klare den derfra...

 

Jeg er helt væk, hvis jeg følger din brugsanvisning får jeg dy/(y-1)=dx/x

Hvad gør jeg galt?

Sidder forresten med samme opg....


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Det er jo det samme, når faktorernes orden er vilkårlig...

dy/(y-1)=dx/x   =>

1*dy/(y-1)=1*dx/x

Omrokér!


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2013 af multo26 (Slettet)

Jeg forstår det desværre ikke. Er det muligt at du kan skære det endnu mere ud i pap? Trin for trin?


Skriv et svar til: Bestem løsningsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.