Matematik

Maximum og minimum

10. april 2012 af Prettywings (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp til denne opgave vil være dejligt.

Vedhæftet fil: mhh ballon.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Alternativt kan du bruge dit kendskab til sinusfunktionen. Vær opnærksom på at x ved grænserne skal undersøges særskilt

 


Svar #2
10. april 2012 af Prettywings (Slettet)

Udregnet på min grafregner:

f '(x)= (-pi2*cos((pi*x)/200) / 360)

via solve finder jeg x til at være:

x= 1800*(2*Q-1) / pi

(Q=et vilkårligt tal)

Er disse udregninger rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal sætte din lommeregner til RADIANER, når du overlader det til den at differentiere en så simpel funktion.

Man finder

f '(x) = -5·π·cos(π·x/200) , 0 ≤ x ≤ 350

Da cosinusfunktionen har en periode T bestemt ved π·T/200 = 2π , er perioden T = 400 , så definitonsintervallet svarer til 7/8 af en periode. Derfor kan man bestemme minimum og maksimum for funktionen f(x) ud fra nulforskydningen 1500 og amplituden -1000 .


Svar #4
10. april 2012 af Prettywings (Slettet)

Hvordan er det lige at du fandt frem til 1500 og -1000 på grafregneren?

Hvis jeg benytter mig af solve får jeg ikke x-værdien til at give det


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke x-værdier, men funktionsværdier, der er tale om. Funktionen sin(..) varierer mellem -1 og 1, så

f(x) = 1500 - 1000·sin(...)

vil variere mellem 1500-1000 og 1500+1000 , hvis x gennemløber en hel periode T . Da sin(...) har maksimum, når argumentet er π/2 = 2π/4 og minimum, når argumentet er 3π/2 = (3/4)·2π , ligger begge disse punkter i det interval, der dækkes af definitionsintervallet.


Svar #6
10. april 2012 af Prettywings (Slettet)

Når såden... Hvorfor var det så at vi skulle finde f '(x)?

Og hvad betyder f '(200)? som giver 5pi


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det var foreslået ovenfor som en alternativ metode. Desuden skal man jo beregne f '(200) i spm b) .

Når f(x) angiver højden over jordoverfladen i meter som funktion af tiden t i minutter, angiver f '(200) den hastighed, hvormed højden ændrer sig til tiden 200 min, målt i m/min . Fortegnet angiver, om ballonen er på vej op eller på vej ned.


Skriv et svar til: Maximum og minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.