Matematik

Hvordan differentierer man f(x) = xe^x + 3x

10. april 2012 af Problem (Slettet)

Som overskriften antyder, kan jeg ikke finde ud af, at differentiere f(x). Jeg håber, at der er nogen som har tid og overskud til at hjælpe mig med denne opgave.

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er

f(x) = x·ex + 3x

Benyt reglen om differentiation af et produkt til at differentiere det første led.


Svar #2
10. april 2012 af Problem (Slettet)

Tak for opmærksomheden. Men vil du evt. hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kender du ikke reglen for differentiation af et produkt af to funktioner?


Svar #4
10. april 2012 af Problem (Slettet)

Jo; f '(x) * g(x) + f(x) * g '(x). Men jeg er usikker på, hvordan jeg skal anvende dette på første led.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

For det første led får man så

(x · ex)' = (x)' · ex + x · (ex)' = ...


Svar #6
10. april 2012 af Problem (Slettet)

= ex + x(ex) ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo. Differentier nu det andet led i funktionen f(x) .


Svar #8
10. april 2012 af Problem (Slettet)

Så nu har jeg løst den hele differentialligningen. Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hvordan differentierer man f(x) = xe^x + 3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.