Matematik

f(x)=4x-6 stamfunktion til f

10. april 2012 af Amarda (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x)=4x-6. Bestem en stamfunktion til f


f(x) = 4x - 6

F(x) = 2x^2 - 6x + k

 

Det har jeg nu gjort, og er 100 % på den er korrekt, men jeg skal nu vælge en parabel den hører til. Jeg får givet deres toppunkt

A = (1,5 , 2) (a>0, c>0, b<0)

B = (1,5 , -3) (a<0, c<0, b>0)

C = (7, -6) (a>0, c>0, b<0)

 

Hvordan kan jeg finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan jo beregne toppunktets koordinater for parabelen F(x) = 2x2 -6x + k , udtrykt ved k. Du kan allerede aflæse fortegnet for a og derved finde frem til den rigtige parabel ved at udelukke nogle af mulighederne.


Svar #2
10. april 2012 af Amarda (Slettet)

Ja for jeg ved a>0 så det gør jeg har A og C tilbage, men er det bare at sige: (nu har jeg taget A'eren, som eksempel)

 

F(x) = y = 2·x2 - 6·x + k     hvori du indsætter

 2 = 2·(1,5)2 - 6·1,5 + k
                
 2 = 4,5 - 9 + k

 2 = -4,5 + k

 k = 6,5
  
 F(x) = 2·x2 - 6·x + 6,5

 

Og hvis det er korrekt, hvad er det så helt præcis det k har af betydning i denne her sammenhæng? 

 

Ps. Tak for hjælpen!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Toppunktet har koordinaterne

(xT ; yT) = (-b/(2a) ; -d/(4a))

               = (6/4 ; (36 - 8k)/8)

               = (3/2 ; (9/2) - k)

Toppunktets 1.-koordinat er derfor xT = 3/2 . Dette indskrænker mulighederne til A eller B . Endvidere er a = 2 > 0 . Dette udelukker mulighed B. Den korrekte parabel er derfor A.


Svar #4
10. april 2012 af Amarda (Slettet)

Du er en skat ! 

 

Mange tak kan godt se det nu! :)

 

Hav en god aften !


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2016 af Triiina (Slettet)

konstanten har 6,5 hvor får vi dem fra : )


Skriv et svar til: f(x)=4x-6 stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.