Fysik

Hastighed for radioaktiv process

12. april 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Min opgave lyder, at man skal antage, at en radioaktiv process' frigivne energi alt sammen går til α-partiklen i form af kinetisk energi.
a) Beregn partiklens hastighed.

skal man så ikke sige, at formlen  E=m*cer lig formlen for kinetisk energi: E = 1/2*m*v2 ?

Hvis jeg så isolerer v får jeg, at v = √2*c2 (c er lyshastigheden 3*108 m/s)

Men så er hastigheden jo uafhængig af stofferne/atomerne/partiklerne. Det kan da ikke passe, kan det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2012 af peter lind

Hvad har det med hastigheder af radioaktive processer at gøre ?

Ekin = Δm*c2


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2012 af mathon

 

                        Ekin = Δm·c2 = (1/2)·mHe·v2

                        2·(Δm/mHec2 = v2

                        v = √((Δm/mHe))·c

.........
     mHe = 4,00260 u = 6,64648·10-27 kg


Skriv et svar til: Hastighed for radioaktiv process

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.